IT Academy

Events

Lean Essentials

Datum/Tijd
13/06/2022 - 14/06/2022
09:00 - 16:30

Voeg toe aan mijn agenda


Lean is een werkwijze waarbij alles gericht is op het realiseren van meerwaarde voor klanten. Centraal hierbij staat het verbeteren van alle processen die met dienstverlening of productie te maken hebben.

De term ‘klant’ kan hierbij erg breed worden opgevat; dat kan de student of WP-er zijn waar je diensten aan verleent, maar ook je collega bij een andere afdeling die afhankelijk is van jouw werkzaamheden.

In deze training van 2 dagen maak je kennis met alle kernbegrippen van Lean.
Tijdens de training leer je de basisbeginselen van Lean en op welke wijze die toe te passen zijn. Je werkt met oefeningen om praktische vaardigheden met Lean methodieken te ontwikkelen. Je leert welke houding en welk gedrag nodig zijn om te kunnen veranderen naar een Lean organisatie.

Resultaat

  • Je hebt kennis van de terminologie, structuur en basisprincipes van Lean.
  • Je hebt geoefend met het diagnosticeren van een proces en het inzetten van verbeteractiviteiten
  • Je weet wat ‘verspilling’ is binnen een organisatie en hoe dat te herkennen

In de training zitten praktijkgerichte cases op verschillende dienstverlenende gebieden, maar de focus ligt op het kennismaken met de begrippen en methodieken van Lean.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in efficiëntere werkprocessen en betere dienstverlening om meerwaarde te leveren voor je collega’s of klanten.

Tijd en locatie

De training bestaat uit 2 lesdagen, en een optioneel, zelf in te plannen examen.

Dag 1 is 13 juni 2022, (maandag) in Ruppert 0.11

dag 2 is 14 juni mei 2022 (dinsdag) in Ruppert 1.21

De training wordt in principe klassikaal gegeven, omdat dit de effectiviteit en het leerrendement ten goede komt. Indien dit een probleem voor je oplevert om wat voor reden dan ook, stuur dan even een mail op onderstaand adres, en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

De precieze locatie van de training is op dit moment nog niet bekend; zodra dit bekend is, wordt dit hier ingevuld en per mail doorgegeven. Ga ervan uit dat het ergens op de Uithof is.

Examen

Examen doen is niet verplicht, maar wel mogelijk. Dat is het APMG examen Lean IT Foundation en de daarbij behorende certificering. Als je dit examen wilt doen, zal de docent je aangeven welke onderdelen in de examenstof op IT gericht zijn. Technische IT kennis is niet vereist om dit examen te kunnen doen. In het examen gaan gemiddeld drie van de 40 vragen over een IT-proces.

Als voorbereiding op het examen wordt van je verwacht dat je ongeveer 4 uur tot 8 uur aan zelfstudie besteedt. Hiervoor wordt voorafgaand aan de training alvast de syllabus beschikbaar gesteld, waarin de stof staat die tijdens de trainingsdagen wordt behandeld. Afhankelijk van hoe jij het prettigst leert, kun je ervoor kiezen een deel al vóór aanvang van de cursus door te nemen.

Taal

Nederlands

Investering

Per training kunnen maximaal 12 personen deelnemen.
Deelname aan de training kost €500,- en wordt intern doorbelast.
Deelname aan het examen kost ongeveer €190,- en is optioneel.

Het examen vindt doorgaans ongeveer 2 weken na de training plaats in samenspraak met de deelnemers.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.