IT Academy

Annuleren?

Annuleren betaalde training

Je hebt je aangemeld voor een training die geld kost, maar je voorziet dat je toch niet aanwezig kunt zijn. Begrijpelijk, dat kan iedereen overkomen. Om te voorkomen dat de ITS Academy onnodig kosten voor je maakt, horen we graag het zo vroeg mogelijk dat je niet kunt deelnemen. We bepalen namelijk onder ander op basis van het aantal deelnemers, of een betaalde training door kan gaan of niet. Bovendien hebben veel trainingen er didactisch gezien baat bij om een minimaal aantal deelnemers te hanteren; je leert immers niet alleen van de docent maar ook van je medecursisten.

Hoe gaat de Academy om met je afmelding? 

Zeg je meer dan 10 werkdagen van tevoren af? Dan is er niks aan de hand, en halen we je van de lijst.

Zeg je minder dan 10 werkdagen van tevoren af? Dan wordt er gekeken naar hoeveel deelnemers nog overblijven na jouw afmelding.

  • Is dat voldoende om de kosten én het leerrendement eruit te halen? Dan is er ook niks aan de hand, en halen we je van de lijst.
  • Is het aantal deelnemers dat overblijft eigenlijk niet voldoende? Dan kunnen we je natuurlijk niet dwingen om te komen, maar weet wel dat we de kosten toch zullen doorbelasten op het door jou opgegeven WBS-nummer. Je kunt in dat geval wel een collega in jouw plek naar de training sturen.

Maar wat nu als mijn leidinggevende zegt dat een werkafspraak belangrijker is dan de training? 

Dit is een veelgebruikt argument om de training te willen annuleren. Op zich niks mis mee natuurlijk, dat is een keuze die jij en je leidinggevende mogen maken. De ITS Academy neemt alleen de gemaakte kosten niet voor haar rekening wanneer je niet naar de training komt. In dezelfde lijn moeten wij de leverancier ook gewoon betalen voor de gemaakte kosten als we niet op tijd annuleren.

En wat als het écht overmacht is waardoor ik pas heel kort op de start van de training moet afmelden?

Iedereen is wel eens ziek, en iedereen heeft wel eens te maken met onvoorziene omstandigheden waardoor je aandacht niet gaat naar het volgen van een training. Dat snappen wij ook, en daar hebben we alle begrip voor. Neem contact op via itsacademy@uu.nl, dan komen we er samen wel uit.

We hopen dat je beseft dat de ITS Academy met liefde zo voordelig mogelijk de beste trainingen voor medewerkers van de Universiteit organiseert. Dit kunnen we alleen blijven doen als we allemaal zorgvuldig omgaan met het afzeggen van trainingen.